U sportskom duhu protiv ovisnosti i nasilja

  • Slika /2024/Kamp košarka 09082024/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Čakovečka preventivka za polaznike ljetnih sportskih kampova održala edukativno predavanje protiv ovisnosti, nasilja i huliganizma

Foto: PU međimurska
                              
Prošlog petka, 9. kolovoza u jutarnjim satima u dvorani i na igralištu II. Osnovne škole Čakovec, održane su preventivne aktivnosti čakovečke policije s Mobilnim preventivnim centrom policije. Sudionicima kampa košarke (djeca starosti od 7 do 12 godina) kojeg je organizirala Zajednica sportskih udruga grada Čakovca, održano je edukativno predavanje usmjereno na prevenciju ovisnosti od alkohola i droge te suzbijanju svih pojavnih oblika huliganizma kod mladih.
 
Djeci je u cilju suzbijanja i sprječavanja pojave svih oblika ovisnosti među djecom i mladima, kao i njihovih rizičnih ponašanja vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti održano predavanje na temu zlouporabe droga i alkohola, o štetnosti pušenja te im pojašnjeno zašto su droga, alkohol i pušenje loš izbor za život.
 
Također, naglašena im je važnost zdravog stila života u sportskom duhu te promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik nasilja, huliganizma, diskriminacije i govora mržnje te su svi pozvani na "fair play" igru i korektno navijanje.
 
Edukativnom predavanju prisustvovalo je stotinjak djece, podijeljenih u dvije skupine, dok su najaktivnijima poklonjeni razni promotivni privjesci te plišani medvjedići s natpisom Policijska uprava međimurska.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica