U Strahonincu preventivnim aktivnostima obuhvaćeni najugroženiji sudionici prometu

  • Slika /2023/Strahoninec distrakcija i pojas 12102023/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Preventivnom punktu pristupila je skupina djece u šetnji, starije mješovite vrtićke skupine "Žabice", dječjeg vrtića "Suncokret" iz Strahoninca s odgajateljicama

Foto: PU međimurska

U četvrtak, 12. listopada 2023. godine od 11 do 12:30 sati u Strahonincu, Ulici Matije Gupca policijske službenice Postaje prometne policije Čakovec provele su preventivne aktivnosti iz akcije "Distrakcija-pojas i mobitel", kao i preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu. Tom prilikom uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljen je informativni punkt, a kao vizualni identitet akcije korišteni su tematski panoi "Četiri ubojice u prometu".
 
Informativni punkt posjetili su mnogobrojni građani, a među njima i mališani iz starije mješovite vrtićke skupine "Žabice", dječjeg vrtića "Suncokret" iz Strahoninca s odgajateljicama Kristinom Lovrec i Draženkom Žganec te ravnateljicom Svjetlanom Topolnjak. Mališanima je tijekom kratkog edukativnog predavanja posebna pažnja skrenuta na sigurno i pravilno kretanje prometnicama, kao i na opasnosti koje im prijete prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu. Nakon edukativnog dijela djeci su podijeljeni promidžbeni materijali pribavljeni sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije (reflektirajuće trakice).
 
S obzirom na to da se u to vrijeme provodila i akcija "Distrakcija-pojas i mobitel", nadzirano je i nekoliko vozača osobnih automobila te su vozačima i putnicima nakon nadzora uručen promidžbeni materijal - letak "Čuvajte život, vežite pojas".
 
Cilj akcije je da se vozačima i putnicima u vozilu skrene pozornost na obvezu korištenja sigurnosnog pojasa, a kako bi se nedvojbeno pridonijelo smanjenju opasnosti i rizika od nastanka ozbiljnih ozljeda tijekom naglog kočenja i pri sudarima.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila