U teškim prometnim nesrećama poginule dvije osobe

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/policajac_autobus.jpg

U subotu, 18. siječnja oko 7 sati i 30 minuta na cesti između Svete Marije i Oporovca, 23-godišnji mladić s područja grada Preloga, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka

Foto: Ilustracija
           
 
U subotu, 18. siječnja oko 7 sati i 30 minuta na cesti između Svete Marije i Oporovca, 23-godišnji mladić s područja grada Preloga, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući iz smjera istoka u smjeru zapada, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste. Zbog toga je izlaskom iz zavoja u zanošenju izgubio nadzor nad kretanjem vozila, sišao van kolnika na travnatu površinu, a potom u odvodni kanal uz akumulaciono jezero. Vozilo se više puta prevrnulo i završilo na krovu u vodi.
U prometnoj nesreći, nažalost, smrtno je stradao vozač.
Očevid je predvodila općinska državna odvjetnica.
Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca pomogli su  u vađenju tijela preminulog i vozila iz kanala.
Mrtvo tijelo je prevezeno u Županijsku bolnicu Čakovec radi provođenja sudske obdukcije.
O događaju se podnosi posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku. 
 

              Protiv vozača podnijete dvije kaznene prijave
 
               U ponedjeljak, 20. siječnja u ranim popodnevnim satima na području Varaždinske županije policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec uhitili su 57-godišnjaka s područja Varaždinske županije.
                Također je pronađen osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka koji je oduzet te je vučnom službom dovezen u dvorište policijske uprave te je proveden očevid i tehnički pregled.
                Istog dana u prijepodnevnim satima na odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec obavljena je obdukcija na tijelu preminule pješakinje te su kao uzrok smrti utvrđene mnogostruke ozljede.
                Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je prometnu nesreću uzrokovala upravo ta osoba te su protiv njega podnijete kaznene prijave zbog kaznenih djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći, nadležnom državnom odvjetniku, nakon čega je u utorak, 21. siječnja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

                Podsjećamo, da se je u nedjelju, 19. siječnja oko 19 sati i 25 minuta na cesti između Orehovice i Šemovca, nepoznati vozač, vozila nepoznate marke i registarske oznake, kretao iz smjera sjevera u smjeru juga i brzinu kretanja vozila nije prilagodio vidljivosti (noć) te prometnoj situaciji na cesti (pješak na kolniku), tako da se vozilom nije mogao pravovremeno zaustaviti ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, odnosno da može pravovremeno postupiti po prometnom znaku ili pravilu,.
Zbog toga je automobilom udario u tijelo 48-godišnje pješakinje s područja općine Orehovica, a koja se nalazila na kolniku, neoznačena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom  materijom koja je pala na kolnik.
Nakon prometne nesreće nepoznati vozač s vozilom je napustio mjesto događaja prometne nesreće te se za njim traga.
Hitna pomoć, je nažalost, konstatirana smrt pješakinje te je tijelo prevezeno na odjel patologije Županijske bolnice Čakovec radi provođenja obdukcije.   
Očevid na mjestu događaja obavila je općinska državna odvjetnica.
Zbog obavljanja očevida u vremenu od 20 do 22,15 sati bio je zatvoren za promet, a koji se odvijao obilaznim pravcima. 

 

Stranica