Ubojice predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Protiv počinitelja podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku

Foto: PU međimurska

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 22 i 27-godišnjaci s područja općine Nedelišće zajedno počinili kazneno djelo Ubojstvo na štetu 59-godišnjakinje, tri kaznena djela Ubojstvo u pokušaju na štetu maloljetnice te 38 i 41-godišnjaka te kazneno djelo Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti na štetu djeteta i 20-godišnjaka.
         
Protiv počinitelja podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.

Isto tako je utvrđeno da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela te je prema njemu podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku.

Podsjećamo da je u utorak, 24. kolovoza 2021. godine oko 20,54 sati u Paragu, na ulici, došlo je do fizičkog sukoba između 41-godišnjaka i njegovog 16-godišnjeg sina s jedne strane i 51, 22 i 27-godišnjaka s druge strane, u što se umiješao i 39-godišnjak. Potom je 22-godišnjak otrčao po pušku nakon čega su on i 27-godišnjak ispalili hice u zrak i prema okupljenima, kojom prilikom je ozlijeđeno više osoba.

Brzom reakcijom policije ubrzo su uhićeni 22 i 27-godišnjaci te 16-godišnji maloljetnik i pronađena je automatska puška koja je korištena kod izvršenja kaznenih djela.

Zaprimljenim bolničkim prijavama Županijske bolnice Čakovec iz istih je vidljivo kako je u spomenutom događaju 59-godišnjakinja od zadobivenih ozljeda, nažalost smrtno stradala, dok su 20, 38 i 41-godišnjaci zadobili teške tjelesne ozljede, a također su teške tjelesne ozljede zadobili maloljetnica i dijete.

Temeljem naloga Županijskog suda  tijekom jučerašnjeg dana, 25. kolovoza u Paragu su izvršene pretrage doma i drugih prostorija kojom prilikom je na adresi prebivališta 22-godišnjaka koje koristi 16-godišnjak pronađeno 36 komada raznog streljiva, tri spremnika za automatsku pušku i jedan ručno rađeni pištolj.
 


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica