Uhvaćen nakon bijega s mjesta prometne nesreće

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA Nove/Ilustracije/grb na rukavu.jpg

Zbog bijega s mjesta prometne nesreće vozač prekršajno sankcioniran

Foto: Ilustracija

U srijedu, 13. studenoga oko 20 sati i 30 minuta u Čakovcu, na raskrižju Svetojelenske ceste i Ulice Globetka (kružni tok prometa), vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 37-godišnjak s područja grada Mursko Središće, krećući se kolnikom Svetojelenske ceste, dok je u krvi imao 2,00 g/kg alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama (raskrižje) i stanju ceste (kolnik mokar, vidljivosti (noć) te atmosferskim prilikama (padala kiša). Zbog toga je ulaskom u raskrižje, u kočenju, automobilom sišao izvan kolnika na travnatu površinu u sredini raskrižja, gdje je prednjim dijelom automobila udario u prometnu opremu.

Nakon prometne nesreće vozač je pješice napustio mjesto događaja, a da vlasniku oštećene opreme ceste nije ostavio podatke o sebi i vozilu te je ubrzo pronađen na adresi stanovanja. U automobilu se kao putnik nalazilo dijete.

Vozač će biti prekršajno sankcioniran, a predviđena kazna je najmanje 14.500 kuna, odnosno devet mjeseci oduzimanja vozačke dozvole.


 

Priopćenja | Promet i vozila