Ukrao gorivo, skrivio prometnu nesreću te su prilikom postupanja napadnuti policijski službenici kada je i teže ozlijeđeno dijete

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/auto_policija08.jpg

Policijski službenici su postupajući po dojavi krađe goriva u Puščinama, Čakovečkoj ulici, na benzinskoj postaji, u utorak, 1. siječnja iza 15 sati, u Kuršancu, Međimurskoj ulici pronašli vozilo koje odgovara opisu iz te krađe.

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici su postupajući po dojavi krađe goriva u Puščinama, Čakovečkoj ulici, na benzinskoj postaji, u utorak, 1. siječnja iza 15 sati, u Kuršancu, Međimurskoj ulici pronašli vozilo koje odgovara opisu iz te krađe. Vozač tog vozila se nije htio zaustaviti na svjetlosne i zvučne signale službenog vozila. Nakon toga vozilo je zaustavljeno te je iz vozila izašao 25-godišnji vozač sa šireg područja grada Čakovca i dao se u bijeg. Policijski službenici su ga sustigli u namjeri da uporabe sredstva prisile.

U tom trenutku do njih je došao suvozač iz tog vozila, 28-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca te fizički napao policijske službenike te ih spriječio u obavljanju službene radnje nakon čega su se obojica udaljili u nepoznatom smjeru.

No ubrzo su pronađeni i uhićeni koordiniranim djelovanjem policijskim službenicima interventnih jedinica policije Policijskih uprava međimurske i varaždinske.

Alkotestom je utvrđeno da je 25-godišnjak u organizmu imao 0,80 g/kg, dok 28-godišnjak 1,19 g/kg alkohola.

Pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da je dvoje policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede, dok ostali policijski službenici nisu zadobili nikakve ozljede. Također je utvrđeno da je 25-godišnjak prilikom bijega zadobio tešku tjelesnu ozljedu, a 28-godišnjak tjelesne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da su 25 i 28-godišnjaci počinili kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi te je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku te su 2. siječnja predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nadalje je utvrđeno da je taj 25-godišnjak, 1. siječnja iza 15 sati u Kuršancu, Dravskoj ulici, sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom kada brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste. Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom i sišao vozilom djelomično van kolnika nakon čega je u zanošenju sišao van kolnika, gdje je vozilom udario u dvorišnu žičanu ogradu. Nakon nesreće vozač je s vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen po policijskim službenicima te će za to biti prekršajno sankcioniran.

 Isto tako u tom događaju, u utorak, 1. siječnja iza 15 sati u Kuršancu, Međimurskoj ulici, 32-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca bacao je kamenje na ulici prema službenom vozilu te se je kamen odbio od vozila prema građanima i pogodio dijete u glavu. Dijete je, nažalost, zadobilo teške tjelesne ozljede i zadržano je na  liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec. Također je utvrđeno da je kamenom oštetio službeno vozilo, dok će se materijalna šteta utvrditi naknadno. Protiv 32-godišnjaka će se podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku zbog kaznenih djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti te Oštećenje tuđe stvari.



Stranica