Upravljao automobilom pod zabranom, odbio alkotestiranje te vrijeđao policijske službenike zbog čega mu je određeno zadržavanje

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/IMG_7154.JPG

Nakon saslušanja na Općinskom sudu u Čakovcu 42-godišnjaku određeno je zadržavanje do 15 dana te je predan u Zatvor u Varaždinu

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 18. kolovoza 2019. godine u 23 sata i 45 minuta u Pribislavcu, Ulici dr. Ante Starčevića, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 42-godišnjeg vozača „Renault Megana“, čakovečkih registarskih oznaka.  

Prilikom nadzora vozač je odbio dati na uvid vozačku dozvolu i podvrći se alkotestiranju. Nakon što mu je priopćeno da je uhićen odbio je zakonite naredbe policijskih službenika te je uz uporabu sredstava prisile priveden u policijsku postaju. Ujedno, tijekom postupanja 42-godišnjak je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom za vrijeme pravomoćno izrečenih zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.

U žurnom postupku 42-godišnjak je uz optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, doveden dežurnoj sutkinji Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel), gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 15 dana te je potom predan u Zatvor u Varaždinu.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon