Uspješno provedeno osposobljavanje pripadnika Školskih prometnih jedinica

  • Slika /2023/Školske prometne jedinice/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava međimurska u suradnji s Auto klubom Čakovec već dugi niz godina uspješno provodi preventivno-edukativnu akciju osposobljavanja pripadnika Školskih prometnih jedinica

Foto: PU međimurska

Osposobljavanje pripadnika Školskih prometnih jedinica, koje će djelovati na području Međimurske županije, provedeno je u utorak i srijedu, 11. i 12. travnja 2023. godine od 8 do 11 sati za učenike Osnovne škole Domašinec, Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu i Osnovne škole Strahoninec.

Pripadnici Školskih prometnih jedinica osposobljavaju se s ciljem što uspješnijeg i sigurnijeg upravljanja prometom na cestama, pružanja pomoći sudionicima u prometu te sudjelovanja u prometno-preventivnim i odgojnim aktivnostima i to najprije teoretski te potom praktično na prigodnom poligonu i na prometnicama u blizini mjesta osposobljavanja.   

Osposobljavanje iz područja prometnih pravila, prometnih znakova i upravljanje prometom te pružanje pomoći sudionicima u prometu, provedeno je u prostorijama Auto kluba Čakovec od strane ovlaštenog predavača prometnih propisa, dok su policijska službenica za poslove prometne policije i policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu, Policijske uprave međimurske odradili praktične vježbe na poligonu i okolnim prometnicama.
  
Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije za sve sudionike osigurao je prigodnu okrjepu i sigurnosne promidžbene materijale, dok je Auto klub Čakovec osigurao literaturu te promidžbene materijale pribavljene sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Pozivamo ravnateljice i ravnatelje osnovnih škola s područja Međimurske županije, da planiraju navedenu aktivnost za sljedeću školsku godinu, kako bi se osposobilo što više učenika s ciljem podizanja razinu sigurnosti u cestovnom prometu, posebice kada su u pitanju najranjiviji sudionici u cestovnom prometu, djeca.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica