Usprkos oduzetoj i ukinutoj vozačkoj dozvoli 39-godišnjakinja upravljala automobilom

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8537.JPG

Vozačica će se kazniti novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.980 eura uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od pet mjeseci

Foto: Ilustracija

Jučer, 27. veljače u 23:40 sati u Čakovcu, na Trgu Eugena Kvaternika, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su 39-godišnju vozačicu koja je upravljala WV Golfom, čakovečkih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem vozačice utvrđeno je da je upravljala automobilom pod utjecajem alkohola od 1,32 g/kg. Ujedno, provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola  utvrđeno je da joj je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta pošto je u roku od dvije godine prikupila 12 negativnih prekršajnih bodova.

Vozačica je uhićena i privedena u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama okrivljenoj vozačici izdavanjem prekršajnih naloga izreći će se ukupna novčana kazna u iznosu od 1.980 eura uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od pet mjeseci.
 

Priopćenja | Promet i vozila