Utvrđeno kako je izbio požar na tavanu skladišta u Prelogu

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/pozar%20Prelog.png

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina tisuća kuna

Foto: PU međimurska

Kako smo već ranije izvijestili u subotu, 17. kolovoza 2019. godine nešto prije 21 sat na Trgu Slobode u Prelogu, izbio je požar u napuštenom skladištu, vlasništvo privatnog poduzeća sa sjedištem u Čakovcu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su dva djeteta oko 19 sati na drvenom podu tavana palili razne papire, koje su potom samo djelomično pogasili te bez da su se uvjerili da je vatra u potpunosti ugašena, izašli su iz skladišta. Nakon toga vatra se razbuktala i proširila na krovište objekta. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Preloga, Cirkovljana i Donjeg Kraljevca. Materijalna šteta prema odštetnom zahtjevu oštećenog poduzeća procjenjuje se na više stotina tisuća kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu za mladež dostavit će se posebno izvješće zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ u svezi kaznenog djela „teška kaznena djela protiv opće sigurnosti“.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon