Važna obavijest građanima: Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/cakovec-kultura-povijest.jpg

Uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba

Foto: Ilustracija

S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa koronavirusa, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, dana 21. ožujka 2020. godine donosi Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Narodnim novinama. 

Pozivamo sve građane da se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite te da ne izlaze nepotrebno iz svojih domova.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske sukladno donijetim mjerama od danas, 21. ožujka 2020. godine pojačano će kontrolirati sva okupljanja i nepotrebna kretanja građana na javnim mjestima.

Zahvaljujemo građanima na razumijevanju i pozivamo ih da vode prvenstveno računa o vlastitom zdravlju, a time će doprinijeti i zdravlju šire društvene zajednice!

#ostanidoma


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica