Velika turneja radosti - Sportske igre mladih

  • Slika 2019/Igre%20mladih%20Prelog%2017052019/sPORTSKE%20IGRE%20MLADIH%202019%20%202.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na ovogodišnjih "Sportskim igara mladih" u Prelogu sudjelovalo oko 670 učenika nižih razreda osnovnih škola iz Preloga i okolice

Povodom održavanja "Sportskih igara mladih 2019.", organizacijski odbor i Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno s partnerima organiziralo je niz preventivnih aktivnosti  i animacijskih događaja ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta, kao i promicanje pozitivne kulture navijanja.
Sustavnim preventivnim aktivnostima promovira se razvoj zdravih stilova života kod djece i mladih, posebice u njihovim formativnim godinama, a u kojima je sport primjeren i pravilan životni odabir za ispunjavanje slobodnog vremena.
S tim ciljem policijski službenici Policijske uprave međimurske u petak, 17. svibnja 2019. godine u poslijepodnevnim satima u Prelogu, na sportskim terenima parka "Mladost“, sudjelovali su u "Velikoj turneji radosti sportskih igara mladih 2019.", pod zajedničkim nazivom "Zajedno više možemo - u akciji s policijom“.
Preventivne aktivnosti i animacijski programi direktno su bili usmjereni na promicanje zdravih stilova  života s naglaskom na bavljenje sportom uz promociju pozitivne kulture navijanja, koja isključuje svaki oblik nasilja, huliganizma, diskriminacije i govora mržnje te poziva na "fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.
Ujedno, takvim aktivnostima mladi se potiču na usvajanje zdravih navika uz stvaranje pozitivnih uvjeta za sigurno odrastanje djece i mladih (život bez droge, alkohola, kocke i dr.), uz otklanjanje potencijalnih rizičnih čimbenika.
Policijski službenici su na informativnom punktu mlade sudionike i ostale prisutne građane upoznali su različitim preventivnim aktivnostima policije te odgovorili na mnoga pitanja. Posjetitelji su razgledali izložbeni prostor na kojem su bili postavljeni Mobilni preventivni centar policije, specijalno vozilo za prijevoz i dovođenje osoba, tzv. "marica“, policijski motocikl i bicikli, oprema interventne policije. Naravno, najviše zanimanja pobudio je dolazak policijskog psa za detekciju eksploziva.        
U preventivne aktivnosti bili su uključeni učenici nižih razreda osnovnih škola iz Preloga i okolice, ukupno njih 670, a procjenjuje se da se u vrijeme takmičenja na terenima sportskog parka "Mladost“, zajedno s mladim sportašima nalazilo oko 1.000 posjetitelja.
 
 
 

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje