Višestruki počinitelj najtežih prometnih prekršaja završio u zatvoru te mu privremeno oduzet automobil

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_2961.JPG

Upravljao je automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,41 g/kg te prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima

Foto: Ilustracija

Jučer, 21. ožujka 2023. godine u 2:20 sati u Čakovcu, Športskoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa, čakovečki policajci zaustavili su 25-godišnjeg vozača koji je upravljao Renault Cliom, čakovečkih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem te provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je 25-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,41 g/kg te prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima.

Vozač je uhićen te mu je temeljem odredbe čl. 229. st. 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, privremeno oduzet automobil kojim je počinio opisane prekršaje. Oduzeti automobil smješten je u dvorište Policijske uprave međimurske.

Uz optužni prijedlog okrivljeni 25-godišnjak (višestruki počinitelj najtežih prometnih prekršaja) zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je na Općinski sud u Čakovcu (Prekršajni odjel). Nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje do 15 dana te je potom predan u varaždinski zatvor.
 

Priopćenja | Promet i vozila