Višestrukom počinitelju (37) najtežih prometnih prekršaja privremeno oduzet automobil

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Stop policija.jpg

Vozač je privremeno oduzet osobni automobil pošto je u trogodišnjem razdoblju u nekoliko navrata pravomoćno kažnjen za počinjenje najtežih prometnih prekršaja opisanih u članku 229. stavak 8. Zakona o sigurnosti prometa na cesta

Foto: Ilustracija

Jučer, 20. veljače u 16:20 sati u Štefancu, Ulici Zrinskih, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su 37-godišnjeg vozač Mazde Premacy, čakovečkih registarskih oznaka.

Provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je upravljao automobilom za vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta te ukinuta pošto je u razdoblju od dvije godine prikupio više od 12 negativnih prekršajnih bodova. Ujedno, 37-godišnjak je odbio ponuđeno vađenje krvi i urina radi utvrđivanja prisustva droga u organizmu.
 
Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzet osobni automobil pošto je u trogodišnjem razdoblju u nekoliko navrata pravomoćno kažnjen za počinjenje najtežih prometnih prekršaja opisanih u članku 229. stavak 8. Zakona o sigurnosti prometa na cesta.

Tijekom današnjeg prijepodneva (21. veljače) 37-godišnji vozač će se uz podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta, dovesti na Općinski sud u Čakovcu (Prekršajni odjel).
 

Priopćenja | Promet i vozila