Višestrukom počinitelju prekršaja oduzeto vozilo i zadržan u zatvoru

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_2961.jpg

Okrivljeniku određeno zadržavanje u trajanju do 15 dana te je predan u zatvor, u Varaždin

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 4. studenoga 2021. godine oko 13,45 sati u Čakovcu, Ulici Zrinsko-Frankopanskoj policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnjak s područja Općine Nedelišće.
 
Prilikom obavljanja kontrole vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u količini od 2,55 g/kg te je na raskrižju Zrinsko-Frankopanske ulice i Ulice Globetka gdje se upravlja promet semaforima, usprkos crvenom svjetlu ušao vozilom u raskrižje.

Također je utvrđeno da je upravljao prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.
41-godišnji vozač je ranije već dva puta pravomoćno kažnjavan za počinjenje takvih prekršaja, zbog čega mu je temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama  privremeno oduzet osobni automobil.

Nakon utvrđenih činjenica, uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima i novčana kazna, okrivljeni vozač doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu.

Nakon saslušanja sudac je prihvatio prijedlog policije i odredio 41-godišnjaku zadržavanje u trajanju do 15 dana te je predan u zatvor u Varaždin, dok će odluku o prekršajima donijeti u redovnom postupku.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila