Vozač automobila (46) zbog počinjenja nekoliko najtežih prometnih prekršaja kažnjen novčanom kaznom od 2 900 eura

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_2961.jpg

Upravljao je automobilom kojem je na izvanrednom tehničkom pregledu utvrđena tehnička neispravnost vozila te bez položenog vozačkog, a nakon što su ga zaustavili policijski službenici, odbio se podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu

Foto: Ilustracija

Jučer, 13. svibnja u 7:40 sati preloški policajci prilikom nadzora cestovnog prometa u Prelogu, Ulici Vladimira Nazora, zaustavili su 46-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom, bez istaknutih registarskih oznaka.
 
Provjerom putem evidencije registracije vozila i prometnih isprava utvrđeno je kako je 46-godišnjak upravljao automobilom kojem je na izvanrednom tehničkom pregledu utvrđena tehnička neispravnost vozila. Ujedno, upravljao je automobilom bez položenog vozačkog te se nakon zaustavljanja odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu.  
           
Na poziv policijskih službenika 28-godišnja suvozačica je predala smotuljak ispunjen drogom marihuanom ukupne mase 1,8 grama. Droga je oduzeta od 28-godišnjakinje te će se protiv okrivljene zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).
 
Vozač osobnog automobila zbog  počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 2 900 eura.    
 

Priopćenja | Promet i vozila