Vozač osobnog automobila kretanjem unatrag teže ozlijedio pješakinju

Slika /FOTOGRAFIJE MUP 2021/Promet.jpg

Uslijed nepažnje vožnjom unatrag udario pješakinju koja nije bila označena reflektirajućom materijom

Foto: Ilustracija

U petak, 4. studenoga 2022. godine oko 18 sati i 30 minuta u Pribislavcu, Ulica braće Radića, 51-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja Pribislavca, obavljao je vožnju unatrag, sa obilježenog parkirališta ispred trgovine, na kolnik ulice, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja.

Zbog toga je stražnjim dijelom automobila udario u 84-godišnju pješakinju, koja se kretala po biciklističkoj traci, a da nije noću bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Uslijed udara pješakinja je oborena na kolnik.

Pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobila tešku tjelesnu ozljedu te je zadržana na liječenju.

Protiv vozača automobila će se podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku, dok protiv pješakinje slijedi obavijest o počinjenom prekršaju zbog prekršaja iz članka 127. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon