Vozač Peugeot Partnera skrivio prometnu nesreću zbog nepropisnog zaobilaženja spuštenih polubranika na pružnom prijelazu

Slika /2023/Nalet vlaka 14032023.JPG

Kako bi izbjegao spuštene polubranike, 33-godišnji vozač prešao je vozilom na suprotnu prometnu traku te je u tom trenutku u stražnji bočni dio kombija udario putnički vlak

Foto: PU međimurska

Jutros, 14. ožujka u 5 sati i 43 minute u Čakovcu, na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Zagrebačkoj ulici, dogodila se prometna nesreća.
           
Upravljajući Peugeot Partnerom, čakovečkih registarskih oznaka, 33-godišnji vozač dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge, nije zaustavio vozilo, iako je uređaj za zatvaranje prometa bio spušten, uz istovremeno uključenje svjetlosnih i zvučnih signala koji upozoravaju sudionike da se približava vlak. Kako bi izbjegao spuštene polubranike, vozilom je prešao na suprotnu prometnu traku te je u tom trenutku u stražnji bočni dio kombija udario putnički vlak. Uslijed siline udara Peugeot Partner odbačen je izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u dvorišnu ogradu, vlasništvo 71-godišnjakinje. Putničkim vlakom, koji prometuje na relaciji Zagreb - Čakovec, upravljao je 60-godišnji strojovođa.
           
Alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika nesreće.
           
Vozilom hitne medicinske pomoći 33-godišnji vozač kombija prevezen je u čakovečku bolnicu, dok će kvalifikacija ozljeda biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.
           
Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 33-godišnji vozač Peugeot Partnera prekršajno će se sankcionirati.

Dionica željezničke pruge između Varaždina i Čakovca zbog obavljanja očevida bila je zatvorena za promet vlakova od 5:45 sati do 7:35 sati.
 

Priopćenja | Promet i vozila