Vozači oprez - divljač na cesti!

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/divljac.jpg

Kako bi se spriječili naleti vozilima na divljač, upućujemo apel svim vozačima da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju, koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti

Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda na prometnicama diljem Međimurske županije evidentirano je pet naleta vozilima na divljač (srnjak, srna, košuta, dva dabra), koja je pretrčavala kolnik.
           
Naleti su zabilježeni na prometnicama u Nedelišću i Čakovcu te između Donjeg Mihaljevca i Oporovca, Orehovice i Šemovca, Podturna i Sivice.
           
Kako bi se spriječili ovakvi događaji, upućujemo apel svim vozačima da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju, koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima.
           
Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta. 

Pisane vijesti | Promet i vozila