VOZAČI OPREZ: Divljač na cesti!

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/jelen.jpg

Naleti na divljač evidentirani su u Jurovčaku, Toplicama Sveti Martin, Leskovcu, Cirkovljanu, između Preloga i Donjeg Kraljevca te na dionici autoceste A4, između čvora Čakovec i naplatne postaje Goričan

Foto: Ilustracija

U posljednja nekoliko dana (između 3. i 5. rujna 2022.) na prometnicama diljem Međimurske županije evidentirano je sedam naleta vozilima na divljač (uglavnom srneću divljač), koja je pretrčavala kolnik.
           
Naleti na divljač evidentirani su u Jurovčaku, Toplicama Sveti Martin, Leskovcu, Cirkovljanu, između Preloga i Donjeg Kraljevca te na dionici autoceste A4, između čvora Čakovec i naplatne postaje Goričan, nedaleko Držimurca.
                         
Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava međimurska upozorava vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te večernjim satima i noćnim satima.
                         
Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta.

Priopćenja | Promet i vozila