Vozio pod znatnim utjecajem alkohola i zabranom upravljanja pa uhićen

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/IMG_7167.JPG

U srijedu, 26. svibnja oko 23 sata u Kotoribi, u nadzoru prometa po policijskim službenicima Policijske postaje Prelog zaustavljen je vozač osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka, 39-godišnjak s područja općine Kotoriba

Foto: Ilustracija

U srijedu, 26. svibnja oko 23 sata u Kotoribi, u nadzoru prometa po policijskim službenicima Policijske postaje Prelog zaustavljen je vozač osobnog automobila varaždinskih registarskih oznaka, 39-godišnjak s područja općine Kotoriba.
Alkotestiranjem je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1,77 g/kg, dok je također utvrđeno kako upravlja motornim vozilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.
Vozač je uhićen zbog počinjenog prekršaja opisanog u članku 199. stavak 8. i prekršaja iz članka 289. stavak 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda.
Za ovakve prekršaje je propisana novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana te najmanje šest mjeseci oduzimanja vozačke dozvole.

Stranica