Zabavna škola nogometa

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Zabavna skola nogometa/KOLOVOZ 149.jpg

Foto: PU međimurska

U razdoblju od 6. do 10. kolovoza na igralištu NK „Vidovčan“ u Donjem Vidovcu u suradnju s Humanitarnom organizacijom Cross culturess project association (CCPA) Hrvatska, Policijska uprava međimurska priključila se provedbi preventivnog projekta "Zabavna škola nogometa".

Na prostoru nogometnog igrališta školu nogometa pohađalo je 178 djece, dječaka i djevojčića u dobi od 7 do 13 godina, sa ciljem razvoja prijateljstva, tolerancije, nenasilja, uvažavanja različitosti, promoviranja volonterstva, te usvajanja navika važnih za normalan rast i razvoj djece.

U svečanom djelu otvorenja nogometne škole policijski službenici djeci su prezentitrali rad policijskog psa za detekciju eksploziva, izložili su opremu koju policija koristi u svom poslu - specijalna vozila i službeni motocikl.

Na postavljenom info-pultu policijski službenici, svakodnevno u trajanju od 15-minuta po grupi djecu, educirali su o zanimljivim temama vezanim uz sigurno kretanje u prometu, međuvršnjačkom nasilju i o opasnosti Interneta, uz te su djelili letke i brošure aktualnih prevntivnih aktivnosti.



Stranica