Zahvaljujući odvažnoj i pravovremenoj reakciji 41-godišnjaka pronađen provalnik

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policajac i vozilo.jpg

Zahvaljujemo građaninu na odvažnoj i pravovremenoj reakciji koja je rezultirala uhićenjem provalnika neposredno nakon počinjenja kaznenog djela teške krađe

Foto: Ilustracija

U srijedu, 9. kolovoza ove godine u kasnim večernjim satima u Čehovcu, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije lokalnog nogometnog kluba, odakle je ukrao razna alkoholna pića u vrijednosti stotinjak eura.

Nedugo nakon počinjenja opisane teške krađe 41-godišnjak koji stanuje nedaleko nogometnog igrališta, ugledao je muškarca s ukradenim predmetima te ga zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zadržao do dolaska policijskih službenika. Osumnjičeni muškarac priveden je u Policijsku postaju Prelog na kriminalističko istraživanje.
 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 29-godišnjak sa šireg područja grada Preloga, počinio kazneno djelo teške krađe te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zahvaljujemo građaninu na odvažnoj i pravovremenoj reakciji koja je rezultirala uhićenjem provalnika neposredno nakon počinjenja kaznenog djela teške krađe. Suradnja građana i policije predstavlja jednu od osnovnih komponenti koja uvelike doprinosi stvaraju povoljne sigurnosne situacije na nekom području.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon