Započela nova školska godina, a s njom i akcija „Poštujte naše znakove“

  • Slika /2021/POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE 2021/IMG_5768.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Apeliramo na vozače da posebnu pozornost posvete poštivanju prometnih propisa!

Foto: PU međimurska

Danas, 6. rujna 2021. godine, Policijska uprava međimurska i ove školske godine tradicionalno je započela s provođenjem preventivne akcije "Poštujte naše znakove", koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprečavanje ugrožavanja njihovih života.

U sklopu akcije, policijski službenici, u blizini škola provodit će pojačanu kontrolu prometa, dok u svim prvim razredima osnovnih škola predavanjem educiraju prvašiće o sigurnom kretanju prometnicama. Ove školske godine u prvi razred krenulo je 1.194 učenika kojima će se nakon predavanja podijeliti razni promidžbeni materijali kao što su reflektirajući prsluci, vrećice, trakice, kišne kabanice,  slikovnice, bojanke, ravnala i majice, pribavljene od Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, Auto kluba Čakovec, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Koordinacijskog odbora „Čakovec grad prijatelj djece“. U ovu akciju uključeni su i volonteri Autokluba Čakovec.
 
S provođenjem aktivnosti u svezi početka školske godine započelo se s konferencijom za medije u Osnovnoj školi Strahoninec na kojoj su sudjelovali župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Međimurske županije Blaženka Novak, načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec, ravnatelj Osnovne škole Strahoninec Josip Šipek te ispred Policijske uprave međimurske policijska službenica za prevenciju Odjela policije Irena Branović.
 
Prvo predavanje ove akcije održano je u Osnovnoj školi Podturen, gdje su policijski službenik za prevenciju Postaje prometne policije Čakovec i predstavnik Auto kluba Čakovec, za učenike i njihove roditelje održali predavanje i vježbu na poligonu, te im podijelili promidžbene materijale.
 
Korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije ispred Osnovne škole Draškovec policijski službenici Policijske postaje Prelog provodili su aktivnosti preventivne akcije „Poštujte naše znakove“. Svojom nazočnošću akciju su podržali gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, ravnateljica Osnovne škole Draškovec Margit Mirić te mnogi roditelji kao i učenici.
 
Apeliramo na vozače da posebnu pozornost posvete poštivanju prometnih propisa, osobito u blizini škola i dječjih vrtića, te da imaju razumijevanja za "đake prvake", kako bi njihovo prvo sudjelovanje u prometu bilo što sigurnije i bezbolnije, za njih  i za njihove roditelje.
U nadi da ćemo zajedničkim aktivnostima doprinijeti većoj sigurnosti djece u prometu, svim učenicima te njihovim učiteljima, želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu uz sigurno i sretno sudjelovanje u prometu.
 


 

Pisane vijesti | Promet i vozila