Zaprimljena dojava o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi Općinskog suda u Čakovcu

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/PUM final logo PUM.jpg

Protueksplozijskim pregledom nisu pronađene eksplozivne naprave, dakle nisu potvrđeni navodi iz dojave

Foto: Ilustracija

Danas, 5. prosinca u 10:40 sati Operativno komunikacijski centar policije Policijske uprave međimurske zaprimio je telefonsku dojavu službenice Općinskog suda u Čakovcu da su zaprimili e-mail iz kojeg proizlazi da je u prostorijama suda postavljena eksplozivna naprava.

Ujedno, u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave. 

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana. 

Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192.

Dopuna informacije (5. prosinca 2022. u 11:50 sati)

Protueksplozijskim pregledom zgrade Općinskog suda u Čakovcu nisu pronađene eksplozivne naprave, dakle nisu potvrđeni navodi iz anonimne dojave.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon