Zbog neprilagođene brzine te pod utjecajem alkohola 33-godišnja vozačica automobilom udarila u raspelo

Slika /2023/PN 15122023 - 1.png

Nailaskom na raskrižje automobilom je izletjela izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udarila u sakralni objekt, betonsko raspelo

Foto: PU međimurska

U petak, 15. prosinca 2023. godine nešto prije 18 sati, na prometnicu između Macinca i Gornjeg Hrašćana, dogodila se prometna nesreća s nastalom materijalnim štetom.
 
Vozačica rođena 1990. godine upravljala je osobnim automobilom, čakovečke registarske oznake, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,38 g/kg, kolnikom županijske ceste te pritom brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama ceste (raskrižje) i vidljivosti (noć). Dolaskom do raskrižja s kolnikom državne ceste, izletjela je automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udarila u sakralni objekt, betonsko raspelo. Uslijed siline udara došlo je do zanošenja automobila te izlijetanja na zemljanu površinu. Vozačica je uhićena i privedena u policijsku postaju.
 
Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcionirana je ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 1.580 eura te joj je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Priopćenja | Promet i vozila