Zlouporaba opojne droge na graničnom prijelazu Goričan II

Slika /fotografije/opcenite fotografije/droga/Kanabis2.jpg

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan II, 30. lipnja u 00.30, kao ulazni putnici u Republiku Hrvatsku, osobnim vozilom francuskih registarskih oznaka 2583WL28, graničnoj kontroli pristupilo je dvoje državljana Republike Francuske rođeni 1977. i 1985. godine.

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan II,  30. lipnja u 00.30, kao ulazni putnici u Republiku Hrvatsku, osobnim vozilom francuskih registarskih oznaka 2583WL28, graničnoj kontroli pristupilo je dvoje državljana Republike Francuske rođeni 1977. i 1985. godine.
Prilikom pregleda osoba, vozila i prtljage u suradnji sa službenicima carine, na stražnjem sjedalu vozila, u ruksaku vlasništvo muškarca rođ. 1977. godine pronađene su 4 PVC vrećice ispunjene zelenom biljnom materijom nalik na opojnu drogu marihuanu, neto težine 7,3 grama.
Uz izdavanje Potvrde o privremenom oduzimanju predmeta opisana materija je od istog oduzeta, te je preliminarnim testiranjem dobivena pozitivna reakcija na prisutnost THC-a.
Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 3 Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga francuski državljanin je na Prekršajnom sudu u Prelogu kažnjen novčanom kaznom od 2 tisuće kuna, a slijedi i podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu redovnim putem.


Stranica