Carinski prekršaj

U naselju Banfi, uz samu graničnu crtu, 14. rujna u 5.55 sati, policijski službenici su prilikom nadzora državne granice na putnom pravcu Šafarsko (Slovenija) - Banfi (Hrvatska), na ulasku u Republiku Hrvatsku zaustavili osobni automobil slovenskih registarskih oznaka kojemu je bila pridodana auto prikolica, a kojim je upravljao slovenski državljanin rođen 1960. godine iz Podgradja, općina Ljutomer.

U naselju Banfi, uz samu graničnu crtu, 14. rujna u 5.55 sati, policijski službenici su prilikom nadzora državne granice na putnom pravcu Šafarsko (Slovenija) - Banfi (Hrvatska), na ulasku u Republiku Hrvatsku zaustavili osobni automobil slovenskih registarskih oznaka kojemu je bila pridodana auto prikolica, a kojim je upravljao slovenski državljanin rođen 1960. godine iz Podgradja, općina Ljutomer.
Pregledom rečenih vozila utvrđeno je da je u auto prikolici prevozio PVC cisternu s oko 800 litara bijelog vina.
Istoga dana u Carinskoj upravi, Carinarnici Varaždin, protiv slovenskog državljanina proveden je prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od pet tisuća kuna, koji iznos je odmah platio a roba (vino) trajno je oduzeta.


Stranica