Privedeni zbog narušavanja JRM-a, prijetnje i sprečavanja polic. službenika u obavljanju dužnosti

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/uhicenik01.jpg

U Podturnu, Čakovečka ulica, u caffe baru "Trenk", 11./12. veljače, od 23.15 do 0.10 sati javni red i mir na naročito drzak način narušavao je muškarac rođen 1988. godine iz Podturna koji je pod utjecajem alkohola u količini od 1.29 g/kg bez povoda verbalno napadao goste lokala, a zatim je vlasnika lokala rođenog 1979. godine iz Podturna, koji ga je pokušao smiriti, više puta udario šakom.

Foto: Ilustracija 

U Podturnu, Čakovečka ulica, u caffe baru "Trenk", 11./12. veljače, od 23.15 do 0.10 sati javni red i mir na naročito drzak način narušavao je muškarac rođen 1988. godine iz Podturna koji je pod utjecajem alkohola u količini od 1.29 g/kg bez povoda verbalno napadao goste lokala, a zatim je vlasnika lokala rođenog 1979. godine iz Podturna, koji ga je pokušao smiriti, više puta udario šakom. Također je u lokalu razbio tri staklene čaše. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja, narušavatelj se nije smirio, već je dvojici policijskih službenika upućivao verbalne prijetnje. S obzirom da se i nakon zakonitih naredbi nije smirio, policijski službenici su nad njim uporabili sredstva prisilile, tjelesnu snagu, a zatim su mu stavljena sredstva za vezivanje.

U međuvremenu pred lokal je stigao i njegov otac rođen 1962. godine iz Podturna, koji je počeo lupati po zaključanim vratima lokala, a nakon što ih je  nasilno otvorio, nasrnuo je na jednog policijskog službenika s ciljem da ga spriječi u daljnjem obavljanju službene dužnosti. Istom je upućena naredba da se smiri, što je on i učinio. Obojica izgrednika su privedena u prostorije Policijske postaje Mursko Središće poradi kriminalističkih istraživanja. Nad mlađim izgrednikom izvršen je liječnički pregled u Županijskoj bolnici u Čakovcu, gdje je utvrđeno da nije zadobio bilo kakve ozljede.

U subotu, 12. veljače, mlađi izgrednik doveden je na Prekršajni sud u Čakovcu, gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 5 dana.  Osim Optužnog prijedloga protiv njega slijedi i podnošenje kaznene prijave radi sumnje na počinjenje kaznenog djela "prijetnje". Protiv njegovog oca slijedi podnošenje kaznene prijave zbog počinjenja kaznenog djela "sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti".  



Stranica