Obilježena godišnjica tragične pogibije Željka Murka

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/GKursanec.jpg

Foto: PU međimurska 

U petak, 12. veljače, svečano je obilježena osma godišnjica pogibije policijskog službenika PU međimurske Željka Murka koji je tragično izgubio život pri obavljanju službene dužnosti, u potrazi za pljačkašem Varaždinske banke u Nedelišću.

Uz Spomen ploču na mjestu njegove pogibije, nedaleko Gornjeg Kuršanca, u jutarnjim satima vijenac i svijeće položili su predstavnici Policijske uprave međimurske, Postaje prometne policije Čakovec i članovi obitelji.

Na Gradskom groblju u Čakovcu, na grob Željka Murka, vijence i svijeće položila su izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Policijske uprave međimurske, Policijske uprave varaždinske, Policijske uprave koprivničko–križevačke, IPA-e Hrvatske, Međimurske županije i Grada Čakovca te članovi obitelji poginulog policajca.

Vijenci i svijeće položeni su i uz Spomen ploču na Društvenom domu u Mihovljanu. Potom je održan komemorativni skup gdje su svoje uspomene i sjećanja evocirali načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, gradonačelnik Grada Čakovca Branko Šalamon, župan Međimurske županije Ivica Perhoč te Josip Mihaljević, savjetnik, u ovoj prigodi u funkciji izaslanika ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka. Župan Međimurske županije je na komemorativnom skupu uručio poklon bonove djeci poginulog policajca.

Na kraju komemoracije predsjednik Regionalnog kluba IPA Međimurje – Čakovec, Darko Dragičević, predstavio je projekt o izgradnji IPA centra međimurske policije koji će se podići na mjestu pogibije Željka Murka u Gornjem Kuršancu.

Prethodnog dana u sportskoj dvorani Policijske uprave međimurske održan je i tradicionalni memorijalni turnir "Željko Murk" na kojem se natjecalo deset ekipa ustrojstvenih jedinica Policijske uprave. U finalnoj utakmici pobjedu je slavila ekipa Kolegija načelnika, a pobjednički pehar uručio je Filip Murk, najmlađi sin poginulog policijskog službenika.    



Stranica