Prijevara

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/oznaka-mup2.jpg

U Čakovcu, u Ulici Matice hrvatske, 6. srpnja oko 9.30 sati, muškarcu iz Gornjeg Mihaljevca prišao je nepoznati muškarac i sa njim započeo razgovor. U jednom je trenutku s poda podigao zlatni lančić i rekao oštećenom da krenu u zlatarnicu u cilju prodaje lančića s time da zajednički podijele dobiveni novac.

Foto: Ilustracija

U Čakovcu, u Ulici Matice hrvatske, 6. srpnja oko 9.30 sati, muškarcu iz Gornjeg Mihaljevca prišao je nepoznati muškarac i sa njim započeo razgovor. U jednom je trenutku s poda podigao zlatni lančić i rekao oštećenom da krenu u zlatarnicu u cilju prodaje lančića s time da zajednički podijele dobiveni novac. Ubrzo nakon toga prišao je drugi muškarac koji se predstavio kao urar iz Varaždina i ponudio 1 000 EUR-a za lančić s time da je nepoznatom pronalazaču odmah dao 150 eura i 300 kuna. Prevareni muškarac iz Gornjeg Mihaljevca također je nepoznatom pronalazaču dao 1 200 kuna. Nakon toga lančić su ostavili oštećenom uz obećanje da navodni urar zajedno s pronalazačem idu podići novac kojim bi od oštećenog ponovno otkupili pronađeni lančić. Pošto se nisu vratili muškarac je shvatio da je prevaren.

Počinitelji bi bili muške osobe, jedan od njih starosti između 50 i 60 godina, visine oko 180 cm, srednje tjelesne građe, obučen u sivu košulju i tamne hlače, a drugi starosti iznad 60 godina, nižeg rasta, sijede kose, obučen u bijelu košulju i svjetlije hlače.                        

Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Apeliramo na građane da ne nasjedaju na ovakve vrste prijevara.



Stranica