Zaplijenjena marihuana na graničnim prijelazima

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Droga/marihunana.jpg

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Mursko Središće, 15. srpnja oko 23.25 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, graničnoj kontroli kao putnik u autobusu čeških nacionalnih oznaka pristupio je 17-godišnji državljanin Republike Češke. 

Foto: Ilustracija 

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Mursko Središće, 15. srpnja oko 23.25 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, graničnoj kontroli kao putnik u autobusu čeških nacionalnih oznaka pristupio je 17-godišnji državljanin Republike Češke. U suradnji sa carinom izvršen je pregled osobe, te je u ruksaku mladića pronađena limena posudica u kojoj je bila zelena biljna materija nalik na opojnu drogu marihuanu, težine 11,9 grama. Pronađena biljna materija je oduzeta, te je preliminarnim testiranjem izazvana pozitivna reakcija na THC. Počinitelj je uhićen i preveden Prekršajnom sudu u Čakovcu, gdje je proglašen krivim i izrečen mu je sudski ukor. Kaznena prijava protiv počinitelja podnijeti će se u redovnom postupku.

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan, 17. srpnja oko 13.30 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, osobnim automobilom mađarskih nacionalnih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 31-godišnji državljanin Republike Mađarske. U suradnji sa carinom izvršen je pregled vozila i osobe, kojom prilikom je muškarac dragovoljno predao PVC vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu, težine 0,7 grama. Pronađena biljna materija je oduzeta, te je preliminarnim testiranjem izazvana pozitivna reakcija na THC. Počinitelj je uhićen i preveden Prekršajnom sudu u Čakovcu, gdje je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom. Kaznena prijava protiv počinitelja podnijeti će se u redovnom postupku.



Stranica