Dvije zapljene marihuane na Goričanu

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Droga/marihuana2.jpg

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan, 23. srpnja u 13 sati, motornim vozilom marke "Mercedes", njemačkih reg. oznaka pristupila su dvojica njemačkih državljana rođ. 1979. i 1988. godine. U suradnji sa službenicima Carine pristupilo se pregledu vozila i stvari koje su se nalazile u vozilu.  

 Foto: Ilustracija

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan, 23. srpnja u 13 sati, motornim vozilom marke "Mercedes", njemačkih reg. oznaka pristupila su dvojica njemačkih državljana rođ. 1979. i 1988. godine. U suradnji sa službenicima Carine pristupilo se pregledu vozila i stvari koje su se nalazile u vozilu. Na poziv policijskih službenika njemački državljani su dragovoljno iz svojih platnenih ruksaka izvadili i predali svaki po 2 PVC vrećice ispunjene zelenom biljnom materijom nalik na opojnu drogu marihuanu. Njemački državljanin rođ. 1979. godine predao je dvije vrećice ispunjene sadržajem biljne materije bruto težine 6,8 grama i 17,3 grama, a njemački državljanin rođ. 1988. godine predao je dvije vrećice sa sadržajem bruto težine 3,3 i 12,5 grama. Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na THC, pa je sporna materija oduzeta. Njemački državljani su privedeni na Prekršajni sud u Čakovcu gdje im je izrečena novčana kazna u iznosu od po osam stotina kuna. Kaznena prijava protiv njih slijedi u redovnoj proceduri.

Na međunarodni cestovni granični prijelaz Goričan II, 24. srpnja u 6.40 sati, osobnim vozilo marke "Peguet" mađarskih nacionalnih oznaka pristupio je mađarski državljanin rođ. 1983. godine. Tijekom granične kontrole mađarski državljanin je iz džepa hlača koje je imao na sebi izvadio i dragovoljno predao jednu PVC vrećicu ispunjenu zelenom biljnom materijom nalik na opojnu drogu marihuanu bruto težina 0,9 grama. Preliminarnim testiranjem sporne materije dobivena je pozitivna reakcija na THC, pa je ista oduzeta. Temeljem ugovora sklopljenog između Republike Hrvatske i Republike Mađarske, mađarski državljanin je predan mađarskim državnim organima, a podnošenje optužnog prijedloga i kaznene prijave slijedi u redovnoj proceduri.



Stranica