Uništenje ili oštećenje javnih naprava

Uz poljski put pored potoka Grabrovica, nedaleko mjesta Gardinovec, 26. svibnja, oko 17 sati, nepoznati počinitelj je uporabom radnog stroja vršio iskop jame kojom prilikom je prekinuo telefonski svjetlovodni optički kabel, vlasništvo T-COM-a sa sjedištem u Čakovcu, poradi čega je došlo do prekida telefonskih linija ADSL-a i MAX TV-a na liniji Dekanovec-Palovec-Mala Subotica. Dovršenim policijskim izvidima utvrđeno je da je nepoznati počinitelj najvjerojatnije uporabom radnog stroja na dubini od 130 cm pokidao telefonski svjetlovodni optički kabel, 48 niti, u dužini od 240 cm.

Uz poljski put pored potoka Grabrovica, nedaleko mjesta Gardinovec,  26. svibnja oko 17 sati,  nepoznati počinitelj je uporabom radnog stroja vršio iskop jame kojom prilikom je prekinuo telefonski svjetlovodni optički kabel, vlasništvo T-COM-a sa sjedištem u Čakovcu, poradi čega je došlo do prekida telefonskih linija ADSL-a i MAX TV-a na liniji Dekanovec-Palovec-Mala Subotica.
Dovršenim policijskim izvidima utvrđeno je da je nepoznati počinitelj najvjerojatnije uporabom radnog stroja na dubini od 130 cm pokidao telefonski svjetlovodni optički kabel, 48 niti, u dužini od 240 cm.
Materijalna šteta cijeni se na iznos od 10  tisuća  kuna, dok će se stvarna materijalna šteta utvrditi po zaprimanju odštetnog zahtjeva.
Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
 


Stranica