Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u Čakovcu i Maloj Subotici

U Čakovcu, u ulici Ivana pl. Zajca, 13. lipnja, u 5.30 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila registarske oznake ČK 566-EP rođen 1990. godine iz Vučetnica, upravljajući dok je u organizmu imao alkohola u količini od 1,99 g/kg, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), zbog čega je u desnom zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom tako da je došlo do zanošenja vozila...

U Čakovcu, u ulici Ivana pl. Zajca, 13. lipnja  godine, u 5.30,  dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila registarske oznake ČK 566-EP rođen 1990. godine iz Vučetnica, upravljajući dok je u organizmu imao alkohola u količini od 1,99 g/kg, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), zbog čega je u desnom zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom tako da je došlo do zanošenja vozila po kolniku, silaska izvan kolnika u desno i udara lijevim bočnim dijelom u desni bočni dio parkiranog osobnog automobila registarske oznake ČK 576-EJ, vlasništvo muške osobe rođene 1951. godine iz Domašinca.
Od siline udara osobni automobil registarske oznake ČK 576-EJ odbačen je u stranu te stražnjim lijevim dijelom udario u lijevi bočni dio parkiranog osobnog automobila registarske oznake ZG 9988-J, vlasništvo muške osobe rođene 1970. godine iz Sesveta.
U prometnoj nesreći vozač je zadobio lake tjelesne ozljede, a koje su okvalificirane od strane liječnika Hitne medicinske pomoći na mjestu događaja.
Protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Čakovcu.
Liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec 13. lipnja 2009. godine, u 17.00 sati, zatražila je putnica iz osobnog automobila registarske oznake ČK 566-EP rođena 1991. godine iz Gornjeg Hrašćana, gdje su joj okvalificirane lake tjelesne ozljede s mogućom prekvalifikacijom u tešku, zbog čega je zadržana na promatranju.
 
U Maloj Subotici, na kolniku Glavne ulice 14. lipnja, oko 7.20 sati, dogodila se prometna nesreća gdje vozač osobnog automobila registarske oznake ČK 455-DU rođen 1987. godine iz Strelca, upravljajući kada je u organizmu imao alkohola u količini od 0,86 g/kg, brzinu kretanja automobila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), zbog čega je u lijevom zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom, u zanošenju sišao van kolnika u desno na parkirališni prostor ugostiteljskog objekta "Petica", gdje je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio parkiranog osobnog automobila registarske oznake ČK 974-CM, vlasništvo muške osobe rođene 1969. godine iz Male Subotice, a nakon toga prednjim desnim dijelom u ugao garaže, vlasništvo muške osobe rođene 1958. godine iz Male Subotice. Nakon udara došlo je do odbacivanja automobila preko kolnika u lijevo na zelenu površinu.
Vozač i putnik iz vozila rođen 1987. godine iz Držimurca, vozilom Hitne medicinske pomoći preveženi su u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je kod putnika okvalificirana teška tjelesna ozljeda opasna po život te je zadržan na liječenju, a kod vozača laka tjelesna ozljeda.
Vozaču je vađena krv i uzet urin poradi analize na alkohol, te mu je izdana naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole.
 Sa automobila su skinute registarske pločice zbog oštećenja vitalnih dijelova uređaja za zaustavljanje i upravljanje.
 Na mjesto događaja izašli su djelatnici JVP Čakovec poradi izvlačenja putnika iz automobila, te djelatnici "Hrvatskih cesta" poradi čišćenja kolnika.
 Protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.


Stranica