Teške krađe u Gornjem Kuršancu, Palovcu, Belici, Čakovcu i Pribislavcu

Slika fotografije/opcenite fotografije/kradja/Provaljena_vrata2.jpg

Dovršenom kriminalističkom obradom nad muškim osobama rođenim 1979. i 1982. godine iz Kuršanca, utvrđeno je da su u Čakovečkoj ulici u Gornjem Kuršancu, u petak 11. rujna u vremenu od 14 do 16 sati, izvršili tešku krađu iz ugostiteljskog objekta "Oaza", u vlasništvu muške osobe rođene 1957. godine iz Varaždina.

Foto: Ilustracija PU međimurska
Dovršenom kriminalističkom obradom nad muškim osobama rođenim 1979. i 1982. godine iz Kuršanca, utvrđeno je da su u Čakovečkoj ulici u Gornjem Kuršancu, u petak 11. rujna u vremenu od 14 do 16 sati, izvršili tešku krađu iz ugostiteljskog objekta "Oaza", u vlasništvu muške osobe rođene 1957. godine iz Varaždina.
Počinitelji su nasilno tjelesnom snagom otvorili vrata ugostiteljskog objekta, ušli u unutrašnjost, odakle su otuđili televizor, LCD monitor, tipkovnicu, muzičku liniju, pojačalo, zvučnike, plinsku bocu i drugo.
Materijalna šteta iznosi oko 15 tisuća kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U Glavnoj ulici u Palovcu, 12. rujna u vremenu od 3.30 do 5 sati, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz ugostiteljskog objekta "Domino bar", u vlasništvu obrta "Domino bar".
Počinitelj je tjelesnom snagom nasilno otvorio prozor na WC-u za osoblje koji je bio otvoren "na kip", ušao u unutrašnjost, gdje je iz ladice šanka otuđio blagajnički minimum od dvjesto kuna i oko deset kutija raznih cigareta. Nakon toga je podesnim predmetom nasilno otvorio "juke box", vlasništvo poduzeća "Casino games plus" d.o.o. sa sjedištem u Ivanovcu, iz kojeg je otuđio neutvrđenu količinu domaćeg kovanog novca.
Materijalna šteta cijeni se na oko četiristo kuna, dok će se stvarna šteta utvrditi po zaprimanju odštetnog zahtjeva.
Protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U Ulici N.Š. Zrinskog u Belici, tijekom noći 11./12. rujna u vremenu od 19.30 do 10 sati, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz prostorija "Udruga karting Međimurske županije", vlasništvo muške osobe rođene 1962. godine iz Čakovca. Počinitelj je podesnim alatom nasilno otvorio ulazna vrata, ušao u unutrašnjost, gdje je iz hladnjaka otuđio alkoholna i bezalkoholna pića, a iz ladice šanka oko 25 kuna u kovanicama.
Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko četiristo kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U Ulici Tome Masaryka u Čakovcu, u vremenu od 11. do 12. rujna, nepoznati počinitelj izvršio je tešku krađu iz skladišta poduzeća "Twix trade" d.o.o. sa sjedištem u Mihovljanu. Počinitelj se popeo na krov skladišta, razbio salonitne ploče, ušao u unutrašnjost, odakle je otuđio manju količinu alkoholnog pića.
Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 350 kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U Zagrebačkoj ulici u Čakovcu, 12./13. rujna u vremenu od 19.30 do 18.40 sati, nepoznati počinitelj ili više njih pokušao je izvršiti tešku krađu iz zgrade poduzeća "APT Čakovec" d.o.o. sa sjedištem na istoj adresi. Počinitelj je podesnim alatom nasilno otvorio bočna vrata zgrade, ušao u unutrašnjost, gdje je na isti način otvorio vrata na tri kancelarije gdje je ispreturao stvari, da bi u kancelariji računovodstva pokušao otvoriti metalni samostojeći trezor u čemu nije uspio te je odustao od daljnjeg izvršenja kaznenog djela.
Materijalna šteta prema izjavi oštećenih iznosi oko 50 tisuća kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.
 
U ulici Dr. Ante Starčevića u Pribislavcu, 12./13. rujna u vremenu od 17 do 18 sati, nepoznati počinitelj ili više njih izvršio je tešku krađu iz poduzeća "Im comp" d.o.o. sa sjedištem u Čakovcu. Počinitelj je nasilno otvorio vrata skladišta alata, ušao u unutrašnjost, odakle je otuđio razni alat (ključeve, odvijače, pomičnu mjerku, čekiće i drugo) i razne sprejeve.
Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko dvije tisuće kuna, a protiv počinitelja slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.


Stranica