Zlouporaba opojne droge

Na naplatnoj postaji autoceste Zagreb-Goričan u Svetom Križu, 12. rujna u 00.05 sati, zaustavljeno je osobno vozilo registarske oznake ČK 837-ES, s kojim je upravljala muška osoba rođena 1967. godine, dok se na suvozačevom mjestu nalazila ženska osoba rođena 1984. godine, oboje iz Čakovca.

Na naplatnoj postaji autoceste Zagreb-Goričan u Svetom Križu, 12. rujna u 0.05 sati, zaustavljeno je osobno vozilo registarske oznake ČK 837-ES, s kojim je upravljala muška osoba rođena 1967. godine, dok se na suvozačevom mjestu nalazila ženska osoba rođena 1984. godine, oboje iz Čakovca.
Izvršenim pregledom osoba i vozila ženska osoba je dragovoljno predala papirnati smotuljak ispunjen bijelom praškastom materijom nalik na opojnu drogu kokain. Izvršenim vaganjem utvrđena je ukupna količina od 2,3 grama.
Istoga dana temeljem naloga istražnog suca izvršene su pretrage stana i drugih prostorija u Čakovcu i Šenkovcu, osobnog vozila i mobilnih telefona, koje koriste spomenute osobe. Prilikom pretrage stana u Čakovcu u ulici Tome Masaryka, pronađena su dva PVC smotuljka ispunjena zelenom biljnom materijom nalik na opojnu drogu marihuanu, težine 0,8 i 0,6 grama. Izvršenim preliminarnim testiranjem izuzetih materija utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi.
Protiv ženske osobe rođene 1984. godine iz Čakovca slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu, te optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu, dok protiv muške osobe rođene 1967. godine iz Čakovca slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Čakovcu.


Stranica