Pokušaj ubojstva u Kotoribi

U Ulici Stjepana Radića u Kotoribi, na terasi cafe bara "Kvazar", 13. rujna oko 6.30 sati, javni red i mir na naročito drzak način narušavao je muškarac rođen 1991. godine iz Kotoribe (pod utjecajem alkohola u količini od 1,54 g/kg) tako da je došao do terase cafe bara i bez ikakvog povoda oštrim dijelom sjekire udario mušku osobu rođenu 1990. godine iz Kotoribe po licu, leđima i ruci, a koji je sjedio na terasi za stolom sa svojim prijateljima

U Ulici Stjepana Radića u Kotoribi, na terasi cafe bara "Kvazar", 13. rujna oko 6.30 sati, javni red i mir na naročito drzak način narušavao je muškarac rođen 1991. godine iz Kotoribe (pod utjecajem alkohola u količini od 1,54 g/kg) tako da je došao do terase cafe bara i bez ikakvog povoda oštrim dijelom sjekire udario mušku osobu rođenu 1990. godine iz Kotoribe po licu, leđima i ruci, a koji je sjedio na terasi za stolom sa svojim prijateljima muškim osobama rođenim 1990. godine iz Kotoribe (pod utjecajem alkohola u količini od 1,25 g/kg) i 1984. godine iz Križevaca (pod utjecajem alkohola u količini od 0,61 g/kg). Tom prilikom izgrednik je oštrim dijelom sjekire posjekao mušku osobu rođenu 1990. godine iz Kotoribe po leđima, a mušku osobu rođenu 1984. godine iz Križevaca po laktu. Nakon toga izgrednik je savladan od oštećenih, te mu je oduzeta sjekira. Tijekom događaja izgrednik je pao na pod i ostao bez svijesti, te je vozilom hitne medicinske pomoći prevežen u Županijsku bolnicu Čakovec na Odjel psihijatrije, a nakon toga i na Odjel traumatologije. Kod dvojice oštećenih muškaraca okvalificirane su lake tjelesne ozljede, dok je kod oštećene muške osobe rođene 1990. godine iz Kotoribe na Odjelu traumatologije Županijske bolnice u Čakovcu okvalificirana teška tjelesna ozljeda pa je zadržan na liječenju.
Neposredno prije ovog događaja, spomenuta muška osoba rođena 1991. godine iz Kotoribe je sjekirom u Ulici Stjepana Radića oštetila osobno vozilo registarske oznake BM 237-AN u vlasništvu muške osobe rođene 1980. godine iz Popovca, na kojem je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 10 tisuća kuna.
Nakon toga u istoj ulici oštetio je osobno vozilo registarske oznake ČK 993-BK, u vlasništvu muške osobe rođene 1950. godine iz Čakovca, te se materijalna šteta cijeni na iznos od oko tisuću kuna.
 U istoj ulici ispred kućnog broja 23 sjekirom je oštetio osobno vozilo registarske oznake ČK 479-AN, u vlasništvu muške osobe rođene 1972. godine iz Kotoribe, na kojem se materijalna šteta cijeni na iznos od oko tisuću kuna, a zatim je u istoj ulici ispred kućnog broja 7 oštetio osobno vozilo registarske oznake ČK 112-DH, u vlasništvu muške osobe rođene 1973. godine iz Kotoribe, na kojem se materijalna šteta cijeni na iznos od oko dvije tisuće kuna.
Nakon toga počinitelj je ušao u dvorište muške osobe rođene 1964. godine gdje je razbio staklo na prozoru ulaznih vratiju kuće i oštetio metalnu konstrukciju vratiju, pa se materijalna šteta cijeni na iznos od oko dvije tisuće kuna.
Ukupna materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 15 tisuća kuna.
Počinitelj je uhićen te će 14. rujna biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela "Ubojstvo u pokušaju" i "Uništenje i oštećenje tuđe stvari".
Također protiv počinitelja slijedi i podnošenje optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Prelogu, zbog narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak način.


Stranica