Samoubojstvo u Svetom Juraju

U Svetom Juraju u Trnju, 7. lipnja oko 11.30 sati, u prostorijama kuhinje i hodnika obiteljske kuće, muškarac rođen 1975. godine, uslijed napada patološke shizofrenije, fizički je napao svoju majku rođenu 1946. godine, kojoj je u obranu stao suprug rođen 1943. godine, pokušavši sina verbalno smiriti.

U Svetom Juraju u Trnju, 7. lipnja oko 11.30 sati, u prostorijama kuhinje i hodnika obiteljske kuće, muškarac rođen 1975. godine, uslijed napada patološke shizofrenije, fizički je napao svoju majku rođenu 1946. godine, kojoj je u obranu stao suprug rođen 1943. godine, pokušavši sina verbalno smiriti. Međutim, sin je fizički nasrnuo i na oca zadavši mu nekoliko udaraca šakom u glavu, stalno prijeteći da će se ubiti. U toj namjeri iz ladice kuhinjskog elementa uzeo je nož te si je zadao ubodnu ranu u predjelu vrata, nakon čega je njegova majka pobjegla iz kuće u susjedstvo, dok mu je otac uspio oduzeti nož, a nakon toga i veliku viljušku. U nakani izvršenja sin je uzeo drugi kuhinjski nož te si je njime nanio ozljede u predjelu vrata uslijed kojih je preminuo.
Smrt su konstatirali djelatnici hitne medicinske pomoći koji su stigli na mjesto događaja, dok su oba roditelja prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec. Majci su konstatirane lake tjelesne ozljede u vidu hematoma, dok su ocu utvrđene lake tjelesne ozljede u vidu hematoma i porezotina s mogućom prekvalifikacijom u tešku tjelesnu ozljede, a nakon liječničke obrade oba roditelja su puštena kući.
Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se danas 8. lipnja izvršiti sudska obdukcija, nakon čega slijedi nadopuna.
O događaju slijedi posebno izvješće ŽDO-u Čakovec.


Stranica