Bijeg s mjesta prometne nesreće

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA Nove/Ilustracije/policajac_autobus.jpg

Policijske uprave međimurske evidentirano je pet slučajeva bijega počinitelja s mjesta prometne nesreće

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet slučajeva bijega počinitelja s mjesta prometne nesreće. Počinitelji su sudjelovali u prometnim nesrećama s nastalom materijalnom štetom. Policijski službenici utvrdili su četiri počinitelja prometnih nesreća, dok za jednim još tragaju.
 
           
Podsjećamo građane, da
:
 
  • sudionik koji napusti mjesto događaja prometne nesreće u kojoj je netko izgubio život ili je ozlijeđen, a o prometnoj nesreći ne obavijesti policijsku upravu ili postaju i ne sačeka dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana, te će mu se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom određene kategorije od 12 mjeseci i po pravomoćnom rješenju izreći će mu se šest negativnih prekršajnih bodova. 
 
  • sudionik koji napusti mjesto događaja prometne nesreće u kojoj je nastala samo materijalna šteta, a s drugim sudionikom ne razmjeni osobne podatke i ne popuni i potpiše Europsko izvješće o prometnoj nesreći i sudionik kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari vlasniku ne ostavi podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna te će mu se obavezno izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom određene kategorije od šest mjeseci i po pravomoćnom rješenju izreći će mu se tri negativna prekršajna boda. 


 

Stranica