Čakovec - iz nezaključanog Golfa ukraden novac

Slika DANIJELA%20TURK%202019/letak_ZAJEDNO%20DO%20VE%C4%86E%20SIGURNOSTI_Layout%201_Page_2.jpg

Ključevi vozila, torbice, novčanici i drugi vrijedni predmeti, koje građani ostavljaju na vidljivim mjestima u otključanim ili zaključanim vozilima često predstavljaju dodatnu motivaciju počiniteljima za izvršenje kaznenog djela

Foto: preventivni letak PU međimurske

U ponedjeljak, 20. srpnja 2020. godine između 10,30 i 14,30 sati u Čakovcu, na parkiralištu ispred novo izgrađene stambene zgrade u Svetojelenskoj ulici, nepoznati počinitelj iz nezaključanog VW Golfa, čakovečkih registarskih oznaka, ukrao je novac. Ukradeni novac nalazio se u torbici koja je bila ostavljena na stražnjoj klupi automobila. Materijalna šteta prema izjavi 72-godišnje vlasnice procjenjuje se na više tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Krađe iz vozila u današnje vrijeme predstavljaju jednu od omiljenih meta lopova. Ključevi vozila, torbice, novčanici i drugi vrijedni predmeti, koje građani ostavljaju na vidljivim mjestima u otključanim ili zaključanim vozilima često predstavljaju dodatnu motivaciju počiniteljima za izvršenje kaznenog djela.
Na temelju dosadašnjih iskustava i poznajući stilove te navike kradljivaca, savjetujemo građanima da poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela.
 
Ono što možemo učiniti sami:
  • kada napuštate vozilo, pa bilo to i na kratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo,
  • ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu,
  • u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete (torbe, novčanike, prijenosna računala, mobitele i sl.) na vidljivom mjestu,
  • sva vrata vozila, kao i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte,
  • ne ostavljate vozilo na zamračenom ili pustom mjestu bez nadzora,
  • prilikom uočavanja bilo kakvih sumnjivih događaja ili osoba neobičnog ponašanja u blizini vašeg doma ili poslovnog prostora, ne dvojite već odmah prijavite policiji na broj 192.
Nadamo se da će ove mjere pridonijeti većoj sigurnosti Vašeg vozila.

 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon