Na biciklijadi u Pretetincu prezentiran preventivni projekt "Zaštitimo svoj bicikl“

  • Slika 2020/BICIKLIJADA%20PRETETINEC/Biciklijada%201.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici Policijske uprave međimurske tijekom dječje biciklijade održali su edukativno predavanja o sigurnom kretanju i pravilnom sudjelovanju biciklista u cestovnom prometu

Foto: PU međimurska

Protekle subote, 18. srpnja 2020. godine u organizaciji Udruge žena Pretetinec, održana je sedma dječja biciklijada, "Pretetinec 2020.“.

I ove godine Policijska uprava međimurska prezentacijom aktivnosti iz preventivnog projekta "Zaštitimo svoj bicikl“, priključila se biciklijadi.

Korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Čakovec,  Nataša Jalšovec-Tomašić i policijski službenik Interventne jedinice policije, Vlado Šimunić održali su edukativno predavanja o sigurnom kretanju i pravilnom sudjelovanju biciklista u cestovnom prometu.

Ujedno, tijekom predavanja upoznali su sve sudionike biciklijade s korisnim savjetima o zaštiti njihovih "ljubimaca na dva kotača“ od krađa te pritom predstavili i mogućnosti rada Mobilnog preventivnog centra policije (specijalizirano kombi vozilo namijenjeno za provođenje preventivnih aktivnosti). Svim sudionicima biciklijade podijeljeni su prigodni preventivni letci. 

Ova biciklijada imala je i natjecateljski karakter. Svoje vještine upravljanja biciklom prezentirala su djeca u dobi do 12 godina, podijeljena u nekoliko starosnih kategorija. Za najuspješnije sudionike Policijska uprava međimurska osigurala je prigodne nagrade.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica