Dvadesetšestogodišnjakinja osumnjičena za lažno prijavljivanje kaznenog djela krađe

Slika DANIJELA%20TURK%202019/IMG_5548.JPG

U prostorijama Policijske postaje Prelog osumnjičena je podnijela kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela krađe na njenu štetu, iako je znala da to nije istina

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 26-godišnjakinja s područja općine Mala Subotica, počinila kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela.
           
Naime, osumnjičena je u subotu, 13. lipnja prošle godine u prostorijama Policijske postaje Prelog podnijela kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela krađe na njenu štetu, iako je znala da to nije istina. Iz zaprimljene prijave proizlazi kako je u noći s utorka na srijedu (9./10. lipnja 2020.) u Piškorovcu, nepoznati počinitelj ukrao nezaključani Renault Master, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo podnositeljice prijave. U vozilu su se nalazili originalni ključevi te prometna dozvola i polica osiguranja vozila. Materijalnu štetu 26-godišnjakinja procijenila je na desetak tisuća kuna.
           
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 26-godišnjakinja lažno prijavila kazneno djelo krađe te će se protiv nje podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon