Dvojica direktora trgovačkih društava iz Donjeg Kraljevca i Belice osumnjičena za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/PUM final logo PUM.jpg

Kaznenim djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta trgovačkom društvu iz Donjeg Kraljevca prouzročena materijalna šteta od oko 150.000 eura

Foto: Ilustracija

Temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom i 54-godišnjakom, obojica s područja grada Čakovca, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnja se kako je osumnjičeni 61-godišnjak u svojstvu direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu sa sjedištem u Donjem Kraljevcu s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa pravne osobe o čijim se interesima bio dužan brinuti. Konkretno, osumnjičeni 61-godišnjak u razdoblju od siječnja 2018. do prosinca 2022. godine, prema prethodnom dogovoru te uz pomoć osumnjičenog 54-godišnjaka, direktora i odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem u Belici, metalni otpad koji je nastao u proizvodnom procesu trgovačkog društva iz Donjeg Kraljevca u ukupnoj količini od oko 200 tona, isporučivao je u više navrata trgovačkom društvu iz Belice. U ime isporučenih količina metalnog otpada osumnjičeni 61-godišnjak od osumnjičenog 54-godišnjaka primio je novčana sredstva (gotovina) u ukupnom iznosu nešto većem od 150.000 eura. Spomenute isporuke metalnog otpada nisu evidentirane u poslovnim knjigama trgovačkih društava iz Donjeg Kraljevca i Belice, dok trgovačko društvo iz Donjeg Kraljevca nije izdalo račune za isporučeni metalni otpad. Ujedno, primljena novčana sredstva osumnjičeni 61-godišnjak u svojstvu direktora i odgovorne osoba, nije položio u blagajnu ili na račun trgovačkog društva iz Donjeg Kraljevca, čime je za sebe pribavio znatnu imovinsku korist te prouzročio znatnu štetu trgovačkom društvu iz Donjeg Kraljevca, i to za najmanje 150.000 eura.

Protiv osumnjičenog dvojca zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon