Dvojica mladića osumnjičena za razbojničku krađu u Kuršancu

Slika DANIJELA%20TURK%202019/IMG_2802.JPG

Osumnjičeni 23-godišnjak uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok će se prema maloljetnim osumnjičeniku podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da su 23-godišnjak s područja grada Čakovca i maloljetnik s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo razbojničke krađe.

Naime, sumnja se da su u utorak, 20. svibnja 2020. godine oko 22 sata i 40 minuta u Kuršancu, Ulici Matije Gupca, zajedno ušli u otključanu kuću, vlasništvo 63-godišnjakinje. Budući da je vlasnica spavala iz njene pregače ukrali su novčanik u kojem se nalazio novac. U tom trenutku ona se probudila i pokušaja zadržati novčanik. Kako bi zadržali novčanik, osumnjičenici su fizički nasrnuli nju, a potom se s ukradenim predmetom udaljili iz kuće.

U opisanom događaju 63-godišnjakinja nije ozlijeđena, dok je materijalna šteta procijenjena na nekoliko stotina kuna.   

Osumnjičeni 23-godišnjak uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok će se prema maloljetnim osumnjičeniku podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon