"Mladi vozač" pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

Slika /2023/PN Pleškovec - Frkanovec.png

Alkotestiranjem izmjerena je koncentracija alkohola od 1,37 g/kg te je 23-godišnjaku privremeno oduzeta vozačka dozvola

Foto: PU međimurska

U srijedu, 16. kolovoza nešto poslije 23 sata na županijskoj cesti koja povezuje Frkanovec i Pleškovec, dogodila se prometna nesreća.

"Mladi vozač" rođen 2000. godine upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,37 g/kg te se pritom vozilom nije kretao što bliže desnom rubu kolnika zbog čega je u blagom zavoju djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. U tom trenutku prednjim bočnim dijelom vozila udario je u prednji bočni dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 20-godišnjak.

Uslijed siline udara osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnjak odbačen je izvan kolnika, gdje je bočnim dijelom udario u drvo. Putnica rođena 2003. godine iz spomenutog automobila privatnim vozilom prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje joj je pružena medicinska pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

"Mladom vozaču" koji je skrivio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola, privremeno je oduzeta vozačka dozvola, dok će se njegova prekršajna ili kaznena odgovornost za izazivanje prometne nesreće utvrditi nakon zaprimanja kvalifikacije ozljeda 20-godišnje putnice.    
 

Priopćenja | Promet i vozila