Preventivci preloške policije u Svetoj Mariji

  • Slika /2023/Prevencija u Svetoj Mariji 15082023/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Provedene aktivnosti iz preventivnnih akcija "Zajedno do veće sigurnosti" i "Pješaci i vozači bicikla sigurno u prometu"

Foto: PU međimurska
 
U utorak, 15. kolovoza 2023. godine u jutarnjim satima u Svetoj Mariji, kod zgrade općine, kontakt policajci Policijske postaje Prelog, uz korištenje vozila Mobilnog preventivnog centra policije, uspostavili su informativni punkt policije, gdje su provodili razne preventivne aktivnosti namijenjene građanima i djeci prilikom održavanja slavlja blagdana "Velika Gospa".
 
Posjetiteljima info punkta policije dijeljeni su savjeti o samo zaštitnim mjerama vezanim na kažnjiva ponašanja, uz posebno skretanje pozornosti na mjere prevencije od provalnih krađa koje mogu građani provoditi samostalno. Ujedno su upoznati i sa zakonskim obvezama pješaka i vozača bicikla u prometu, s naglaskom na korištenje reflektirajućih dijelova odjeće noću i danju za vrijeme smanjene vidljivosti, Također su građanima prezentirani i uvjeti upisa kandidata u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka, kao i Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.
 
Građanima je ujedno i prezentirano vozilo Mobilnog preventivnog centra policije, kao i oprema i tehnika koje isto koristi. Najmlađi posjetitelji info punkta darivani i reflektirajućim promotivnim materijalima u vidu trakica koji su pribavljeni putem sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije.
 
Potporu aktivnostima policije svojim prisustvom na informativnom punktu pružila je načelnica Općine Sveta Marija gospođa Đurđica Slamek, dok su kao vizualni identitet preventivnih aktivnosti korištene brošure Policijske uprave međimurske "Zajedno do veće sigurnosti", "Pješaci i vozači bicikla sigurno u prometu" i mnoge druge.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica