Na benzinskoj postaji 25-godišnjak natočio gorivo i založio tuđu osobnu iskaznicu

Slika DANIJELA%20TURK%202019/IMG_5548.JPG

Osumnjičeni je osobnu iskaznici pronašao na području grada Čakovca te ju nije vratio vlasniku, odnosno pronalazak prijavio policiji već ju je založio na benzinskoj postaji pošto nije platio račun za utočeno gorivo

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 25-godišnjak sa šireg područja grada Varaždina, počinio kazneno djelo prijevare.
           
Naime, sumnja se da je početkom veljače ove godine u prijepodnevnim satima u Čakovcu, na benzinskoj postaji u Ulici dr. Tome Bratkovića, u osobni automobil, varaždinskih registarskih oznaka, natočio dvadesetak litara goriva. Pošto kod sebe nije imao novac, osumnjičeni je na blagajni ostavio tuđu osobnu iskaznicu, izdanu na ime 28-godišnjaka, uz obvezu da će račun podmiriti do kraja dana. Provjerom putem evidencija osobnih isprava utvrđeno je kako je za osobnom iskaznicom raspisana objava, pošto je vlasnik prijavio njen gubitak. Osumnjičeni je osobnu iskaznici pronašao na području grada Čakovca te ju nije vratio vlasniku, odnosno pronalazak prijavio policiji, već ju je založio na spomenutoj benzinskoj postaji.
           
S obzirom da račun nije podmiren predstavnik oštećene benzinske postaje događaj je prijavio policiji.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon