Na nekoliko novih lokacija postavljena kućišta za fiksne kamere

  • Slika 2021/POSTAVLJANJE%20NOVIH%20KAMERA/Prelog%20radar.JPG
  • Slika
  • Slika

Prvih osam kućišta na međimurskim prometnicama postavljeno je tijekom 2019. godine, a s postavljanjem novih pet, ukupno je na području Policijske uprave međimurske instalirano 13 kućišta za fiksne kamere

Foto: PU međimurska

Početkom ovog tjedna na nekoliko prometnica na području Međimurske županije postavljena su nova kućišta u koja se mogu instalirati uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila (GATSO RT4). Postavljanje novih kućišta financirano je proračunskim sredstvima Grada Preloga, Općine Nedelišće i Općine Strahoninec.
           
Prvih osam kućišta na međimurskim prometnicama postavljeno je tijekom 2019. godine, a s postavljenjem novih pet, ukupno je na području Policijske uprave međimurske instalirano 13 kućišta.

Podsjećamo, Policijska uprava međimurska raspolaže sa četiri kamere, koje će se prema sigurnosnoj procjeni seliti s jedne lokacije na drugu, dok će prazna kućišta obavljati svoju preventivnu funkciju. Osim nadzora brzine, putem fiksnih kamera mogu se utvrđivati i prekršaji nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa i mnogi drugi prekršaji.
           
Ujedno, upozoravamo sve sudionike u cestovnom prometu da se brzina kretanja vozila, osim spomenutih fiksnih kamera, utvrđuje i pomoću mobilnih uređaja za mjerenje brzine.
 
Lokacije na kojima se nadzire brzina kretanja vozila na području Međimurske županije (postavljena kućišta za kamere):
 
STARE LOKACIJE
NEDELIŠĆE, Varaždinska ulica,
ŠENKOVEC, Ulica maršala Tita,
ČAKOVEC, Južna obilaznica grada Čakovca,
ČAKOVEC, Zrinsko-frankopanska ulica,
MALA SUBOTICA, Glavna ulica,
MURSKO SREDIŠĆE, Ulica maršala Tita,
PRELOG, Čakovečka ulica,
BREZJE, Ulica Brezje.
 
NOVE LOKACIJE
NEDELIŠĆE, Ulica Vladimira Nazora,
GORNJI HRAŠĆAN, Čakovečka ulica,
PUŠĆINE, Čakovečka ulica,
STRAHONINEC, Dravska ulica (Poleve),
PRELOG, Ulica Zrinskih.

Pisane vijesti | Promet i vozila