Na GP Goričan kod dvojice belgijskih državljana pronađena nova vrsta sintetičke droge

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/droga.jpg

Zaprimljenim nalazom toksikološkog vještačenja Centra za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu utvrđeno je da se radi o sintetičkoj drogi iz skupine psihostimulansa, naziva 3-CMC

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 4. srpnja 2022. godine u 16:39 sati osobnim automobilom, belgijskih nacionalnih oznaka, na ulazu u R. Hrvatsku iz Mađarske, graničnoj kontroli pristupili su belgijski državljani rođeni 2001. i 2003. godine.

U cilju zaprečivanja krijumčarenja droga preko državne granice, policijski službenici Policijske postaje Prelog pristupili su pregledu osoba, prtljage i vozila te je tom prilikom 21-godišnji belgijski državljanin policijskim službenicima predao otvorenu kartonsku kutiju u kojoj se nalazila PVC vrećica ispunjena sadržajem bijele praškaste materije te digitalnu vagu i nekoliko desetaka komada manjih praznih PVC vrećica s patentnim zatvaračima.

Policijski službenici oduzeli su predane predmete. Preliminarnim testiranje uzorka oduzete bijele praškaste materije dobivena je pozitivna reakcija na prisustvo droge, dok će se točna vrsta i količina odrediti vještačenjem u Centru za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu. Belgijski državljani su uhićeni i privedeni na kriminalističko istraživanje.

Zaprimljenim nalazom toksikološkog vještačenja utvrđeno je da se radi o sintetičkoj drogi iz skupine psihostimulansa, naziva 3-CMC, težine 133,14 grama.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnja i promet drogama (neovlašteno posjedovali drogu s namjerom njene daljnje prodaje), predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon